Lotto underhållning

Ett av våra allra folkkäraste spel som nästan alla har spelat, provat och spelar är Lotto. Många har blivit miljonärer tack vare spelet och många spelar i hopp om en bli ett av dem. Väldigt många har spelat på samma lottorad år efter år, och räds för att byta ut nummren. Spelet är inte alls så gammal utan lanserades på 1980-talet av landets statliga spelabolag Tipstjänsten. Då gällde det att kunna pricka in 7 nummer av 35, men vinst delades även ut om man hade 5 eller 6 rätt. När Tipstjänst ombildades till Svenska Spel behöll man 7 nummer av 35 men om man även har minst 2 rätt på Jokern vinner man Drömvinsten. Det är dock inte endast i Sverige som spelet är populärt, utan runtom i världen som til exempel USA spelas spelet av många entusiaster. Ordet Lotto härstammar från italienskan, och historien går långt tillbka i tiden, och är sedan 1500-talet ett väldigt känt hasardspel. Det spelet är dock fader till dagens Bingolotto.

Lotto nöje med siffror

Lotto spel

Idag kan man spela på två Lotto-spelplaner, och dragningen sker varje onsdag och lördag på TV 4. Om ingen lyckas få 7 rätt i en dragning blir det jackpot och vinstpotten flyttas med till nästa dragning. Har ingen rätt då heller flyttas vinstpotten igen, fram tills någon kan få vinst. Det är på grund av detta som vinstpotten ibland kan komma upp till fantastiska summor. Varje rad kostar tre kronor per dragning att spela, och man kan välja om man vill delta i Lotto 1 eller både Lotto 1 och Lotto 2. Om man ej vill välja nummer eller siffror själv så har man möjlighet att köpa färdiga spel hos Svenska Spels ombud eller online.

Spelet är oerhört spännande och underhållande och att man just kan spela på samma lottorad om och om igen har en speciell charm. Spelet är även väldigt enkelt, vilket leder till att alla kan vara med och spela.